Zauvijek dom - Psi

Beba

Dolina duginog mosta

Malo riječi o meni


12.11.2014. dan kao svaki drugi, po ničemu neobičan promijenio je njen i naš život zauvijek. Slučajno, kao da nas je samo nebo poslalo našli smo se upravo tamo kada je nju, tada četveromjesečnu štenicu lupio auto koji je vozio ispred nas. Njega nije bilo briga za nju, ali nas je. Jauk koji se tada prolomio zrakom ne želimo više nikada čuti. Bol, bespomoćnost u njenim očima i golema tuga... Znali smo da nije dobro, da je nešto ozbiljno. Veterinari su potvrdili naše sumnje, Bebi je napukao L1 lumbalni kralježak i hitno je operirana na Veterinarskom faxu u Zagrebu. I tada počinje najteži dio, Bebina rehabilitacija i oporavak koji još uvijek traje. Borba da Beba prohoda jer nakon nesreće Beba je oduzeta na zadnje noge.

Beba je prošla težak put, dekubituse, infekciju, gubitak težine... bilo je teško... no Beba uz sebe ima ono što je u cijeloj priči najvažnije - ljude koji ju vole i koji brinu o njoj. Beba također ima i donatore koji omogućuju Bebi liječenje i da ima sve što joj je potrebno. Iako volonteri pomažu, najvažniju ulogu u Bebinoj rehabilitaciji ima njena teta čuvalica. Njena spasiteljica koja je otvorila vrata svoga doma i Bebu primila u svoju obitelj. Ona svaki dan Bebi previja rane, čisti ju, masira, vježba s njom, igra se i mazi... Njih dvije govore jedna drugoj bez riječi, one se jednostavno razumiju.

Beba ima osjet u nogama, no još uvijek ne može hodati. Uz terapiju akupunkturom i fizioterapiju mi se nadamo i vjerujemo da će Beba opet hodati. Moramo vjerovati u to jer Beba je do sada pokazala nevjerojatnu hrabrost i srčanost i ona je BORAC koji ne odustaje, a ne odustajemo ni mi od nje.

I vjerujemo da će Bebina priča imati happy end jer Beba to zaista zaslužuje! Bebina rehabilitacija još uvijek traje i Beba još uvijek treba pomoć dobrih ljudi. Svakodnevne vijesti o Bebi i njenom oporavku možete pratiti na našem page:
www.facebook.com/smijesakzadom
Beba ovisi o nama i pomoći dobrih ljudi jer ona nema dom, nije imala čip, nitko ju nikada nije tražio i tako je postala NAŠA, naša Beba.

  • Ime: Beba
  • Pasmina: Njemački ovčar
  • Spol: Cura
  • Rođendan: 12.11.2014. - 10.07.2015.


Smiješak za dom

+385 99 722 5037
+385 98 856 964

smijesakzadom@gmail.com

Izbornik

Društvene mreže