Tko smo

O Udruzi za pomoć životinjama „Smiješak za dom“

Udruga za pomoć životinjama „Smiješak za dom“ je registrirana neprofitna nevladina udruga (osnovana 16.01.2017., upisana u Registar udruga Republike Hrvatske pod brojem 21012395,.) koja djeluje na području zaštite životinja. Udrugu su osnovali volonteri nakon višegodišnjeg samostalnog ili skupnog zbrinjavanja napuštenih životinja, ponajprije pasa i mačaka, u cilju organiziranije pomoći životinjama.


Ciljevi Udruge su:

  • pomoć napuštenim, bolesnim i zlostavljanim životinjama
  • poboljšanje kvalitete života životinja u skladu s njihovim potrebama
  • promicanje i poticanje volonterizma, zaštite i zbrinjavanja životinja
  • razvijanje svijesti o odgovornosti prema životinjama i humanom postupanju s njima

Djelatnosti kojima se ostvaruju ciljevi Udruge:

  • zbrinjavanje napuštenih i izgubljenih životinja
  • briga o zdravlju napuštenih životinja kroz organizaciju čipiranja, cijepljenja protiv bjesnoće i zaraznih bolesti te sterilizacije/kastracije životinja u suradnji s veterinarskim ambulantama
  • fotografiranje, oglašavanje i udomljavanje napuštenih životinja
  • edukacija udomitelja, potencijalnih udomitelja i privremenih skrbnika o načinu pružanja skrbi za životinje
  • suradnja s Udrugama s područja zaštite životinja

Napominjemo da nemamo azil, psi i mačke koje zbrinjavamo su smješteni na ograničen (mali) broj smještaja pa smo u mogućnosti preuzeti nove životinje samo ovisno o slobodnim mjestima. Zato smo uvijek u potrazi za pouzdanim „tetama i stičekima čuvalicama“.

Jedna od važnih aktivnosti Udruge je pomoć ostalim volonterima i udrugama fotografiranjem napuštenih životinja kako bismo im dobrim fotkama pomogli da čim prije nađu svoje domove zauvijek.

Rad Udruge možete poduprijeti donacijama hrane i ostalih potrepština za pse i mačke, financijskim donacijama ili aktivnim uključivanjem u rad Udruge, npr. čuvanjem životinja do udomljenja (privremeno udomljavanje), prijevozom do veterinara ili udomitelja, sudjelovanjem u akcijama koje organizira Udruga (npr. fotografiranje životinja). Otvoreni smo i za nove ideje pa nam se javite na dolje navedene kontakte.


Kontakt informacije

Kontakt

logo

Udruga za pomoć životinjama
„Smiješak za dom“


10290 Zaprešić

OIB:74195872703

Tara: +385 99 722 5037
smijesakzadom@gmail.com

Društvene mreže

Izbornik

Društvene mreže