Tko smo

O Udruzi za pomoć životinjama „Smiješak za dom“

Udruga za pomoć životinjama „Smiješak za dom“ je registrirana neprofitna nevladina udruga (osnovana 16.01.2017., upisana u Registar udruga Republike Hrvatske pod brojem 21012395,.) koja djeluje na području zaštite životinja. Udrugu su osnovali volonteri nakon višegodišnjeg samostalnog ili skupnog zbrinjavanja napuštenih životinja, ponajprije pasa i mačaka, u cilju organiziranije pomoći životinjama. Orijentirani smo prije svega na područje Grada Zagreba i okolicu.


Ciljevi Udruge su:

  • pomoć napuštenim, bolesnim i zlostavljanim životinjama
  • poboljšanje kvalitete života životinja u skladu s njihovim potrebama
  • promicanje i poticanje volonterizma, zaštite i zbrinjavanja životinja
  • razvijanje svijesti o odgovornosti prema životinjama i humanom postupanju s njima

Djelatnosti kojima se ostvaruju ciljevi Udruge:

  • zbrinjavanje napuštenih i izgubljenih životinja
  • briga o zdravlju napuštenih životinja kroz organizaciju čipiranja, cijepljenja protiv bjesnoće i zaraznih bolesti te sterilizacije/kastracije životinja u suradnji s veterinarskim ambulantama
  • fotografiranje, oglašavanje i udomljavanje napuštenih životinja
  • edukacija udomitelja, potencijalnih udomitelja i privremenih skrbnika o načinu pružanja skrbi za životinje
  • suradnja s Udrugama s područja zaštite životinja

Napominjemo da nemamo azil, psi i mačke koje zbrinjavamo su smješteni na ograničen (mali) broj smještaja pa smo u mogućnosti preuzeti nove životinje samo ovisno o slobodnim mjestima. Zato smo uvijek u potrazi za pouzdanim „tetama i stičekima čuvalicama“.

Jedna od važnih aktivnosti Udruge je pomoć ostalim volonterima i udrugama fotografiranjem napuštenih životinja kako bismo im dobrim fotkama pomogli da čim prije nađu svoje domove zauvijek.

Rad Udruge možete poduprijeti tako da postanete podupirajući član – plaćanjem godišnje članarine u iznosu od 50kn, donacijama hrane i ostalih potrepština za pse i mačke, financijskim donacijama ili aktivnim uključivanjem u rad Udruge, npr. čuvanjem životinja do udomljenja (privremeno udomljavanje), prijevozom do veterinara ili udomitelja, sudjelovanjem u akcijama koje organizira Udruga (npr. fotografiranje životinja). Otvoreni smo i za nove ideje pa nam se javite na dolje navedene kontakte.

Želite li postati podupirajući član Udruge, ispunite pristupnicu (samo se ispuni i pošalje skenirana na mail ili poštom na adresu Udruge), nakon čega će Vas kontaktirati predstavnik Udruge.


Kontakt informacije

Kontakt

logo

Udruga za pomoć životinjama
„Smiješak za dom“

2. Požarinje 15
10000 Zagreb

OIB:74195872703

Tara: +385 99 722 5037
Vlasta: +385 98 856 964
smijesakzadom@gmail.com

Društvene mreže

Izbornik

Društvene mreže